Zadels

 

Belangrijke redenen om je fietszadel te vervangen

Als het gaat om het upgraden van je fiets, denken de meeste mensen aan de aandrijflijn, schakelaars of remmen, terwijl het zadel vaak over het hoofd wordt gezien. Het zadel wordt immers standaard bij de fiets geleverd. Echter het zadel is het belangrijkste contactpunt tussen een fietser en zijn fiets, dus is het vervangen van zadels een heel slimme zet richting meer comfort en betere prestaties. Kortom een betere algehele rijkwaliteit.

 

De leeftijd van zadels: Een zadel is, zoals elk fietsonderdeel, onderhevig aan slijtage. Het zadel slijt nog sneller wanneer je de fiets buiten stalt, door bijvoorbeeld uv-straling of regen. Zadeldekjes barsten en het schuim of de gel in het zadel verliest de capaciteit voor schokabsorptie. Als je zadel oppervlakkige scheuren vertoont, kraakt wanneer je het gebruikt of plotseling ongemakkelijk aanvoelt, is het toe aan vervanging.

Onze lichamen veranderen: Hoewel het geleidelijk gebeurt, ons lichaam is voortdurend aan het veranderen. We kunnen aankomen of afvallen, meer spiermassa ontwikkelen of vet krijgen, elasticiteit verliezen of beweeglijkheid van het gewricht krijgen. En als ons lichaam verandert, verandert ook de relatie met ons zadel. Een ooit comfortabel zadel kan ineens ongemakkelijk aanvoelen als je wat bent aangekomen of simpelweg omdat je spieren niet meer gewend zijn om ver te trappen. Om veilig, comfortabel en gezond te blijven, is het erg belangrijk om je zadelcheck te laten doen wanneer je lichaam verandert.

Betere comfort, betere rit: Je kunt de snelste en mooiste fiets ter wereld hebben, maar als het zadel oncomfortabel is, worden je fietstochten al gauw een lijdensweg. Het is een feit dat fietszadels contact maken met een van de meest gevoelige delen van het lichaam, eentje met hoge concentraties bloedvaten en zenuwen die extreem gevoelig zijn voor druk en stoten. Een comfortabel zadel dat zich aanpast aan jouw specifieke lichaamstype is de eerste stap richting plezierig trappen en daarmee haal je het meeste uit elke rit.

Een nieuw zadel verjongt een oude fiets: Als je fiets een paar jaar oud is, kun je het gemakkelijk vernieuwen door het zadel te vervangen. Het ontwerp van zadels is in de loop van de jaren veel veranderd. Met een nieuw zadel kun je lekker opvallen, bijvoorbeeld door een andere kleur. Geef je oude fiets een nieuwe look met een nieuw zadel.

De prestaties van zadels zijn beter geworden: Hoewel zadels vaak over het hoofd worden gezien in vergelijking met andere onderdelen, hebben ze de afgelopen jaren ook tal van technische evoluties ondergaan. Innovaties in ontwerp en materialen en de studie van de fysiologische relatie tussen fietsers en hun fietsen hebben ons in staat gesteld om lichtere, comfortabelere, beter presterende en duurzamere zadels te creëren. Hoewel ze vaak ondergeschikt lijken, zijn moderne fietszadels het resultaat van studies, ontwerp en productie op hoog niveau.

Afgezien van alle redenen om je zadel te vervangen, onthoud één belangrijk ding: de relatie tussen een fietser en zijn zadel is persoonlijk. Als je een zadel hebt dat goed zit, dat comfortabel is en dat bij jou, je rijstijl en je fiets past, zorg er goed voor en het zadel zal zeker nog vele jaren goed voor jou zorgen.

 

Kom naar Maurix tweewielers in Overloon en laat u adviseren door een van onze medewerkers. Zij helpen u graag aan een zadel dat het best bij u past. Ook beschikken wij over speciale apparatuur om een zadelmeting uit te kunnen voeren.


Terug
Deel het met uw vrienden!

Openingstijden

Maandag:  Gesloten
Dinsdag:  9 uur tot 18.00 uur
Woensdag:  9 uur tot 18.00 uur
Donderdag:  9 uur tot 18.00 uur
Vrijdag:  9 uur tot 18.00 uur
Zaterdag:  9 uur tot 16.00 uur
Zondag:  Gesloten


Contactgegevens

Facebook