Fietsplan

 

 

Wat is een fietsplan?

 

Een fietsplan wordt door veel werkgevers ingevoerd om medewerkers te stimuleren om naar het werk te fietsen. Er wordt gebruik gemaakt van de fiscale regelgeving die het mogelijk maakt voor medewerkers om, via de werkgever, met belastingvoordeel een nieuwe fiets te kopen.

 

Mag het fietsplan nog worden aangeboden?

Sinds 1 januari 2015 zijn de regels rondom het Nationale Fietsplan veranderd. Maar dit betekent niet dat je als werkgever geen fietsenplan meer kunt aanbieden. Integendeel zelfs! Tegenwoordig kan dit binnen de huidige werkkostenregeling (WKR). De aanschaf van de fiets, eventueel uitgebreid met een fietsverzekering en/of Nationale Fietsbonnen valt nu binnen de vrije ruimte van deze werkkostenregeling.

 

Hoe werkt een fietsplan in 2021?

De verplichte term zakelijk fietsen gaat bij het aanbieden van een fietsplan binnen de werkkostenregeling niet meer volledig op. Maar dat hoeft zeker geen nadeel te zijn! Met deze wijziging komt de aanschaf van een fiets namelijk bij nóg meer medewerkers in beeld. Simpelweg omdat er vanuit het oogpunt van de Belastingdienst geen regels meer zijn. Zo heeft een medewerker bijvoorbeeld ook niet meer de verplichting om minimaal de helft van de woon-werkritten met de fiets af te leggen. De regels liggen nu helemaal in beheer van de werkgever zelf.

 

Is het fietsplan voordelig?

Indien je kiest voor een fietsplan, mag de aanschaf van de fiets met de werknemer verrekend worden met bijvoorbeeld het brutoloon van de werknemer of met zijn vakantiedagen. Door deze verrekening ontvangen zowel de werkgever als werknemer belastingvoordeel. En, als werkgever bespaar je op je sociale lasten omdat je minder brutoloon uitkeert. Hierdoor ontstaat er een win-win situatie.

 

Geïnteresseerd in het aanschaffen van een fiets via fietsplan?

Informeer bij je werkgever over de eventuele mogelijkheden. Elk bedrijf heeft zijn eigen regels en afspraken rondom fietsplan. Heb je alle benodigde informatie, kom dan naar onze winkel en een van onze medewerkers helpt je graag verder met het uitzoeken van jouw nieuwe fiets.


Terug
Deel het met uw vrienden!

Openingstijden

Maandag:  Gesloten
Dinsdag:  9 uur tot 18.00 uur
Woensdag:  9 uur tot 18.00 uur
Donderdag:  9 uur tot 18.00 uur
Vrijdag:  9 uur tot 18.00 uur
Zaterdag:  9 uur tot 16.00 uur
Zondag:  Gesloten


Contactgegevens

Facebook