Zadelmeting

 

 

Zadelmeting: een zadel op maat voorkomt zadelpijn!

Een zadel is net als een schoen. Het moet passen!

Veel fietsers hebben last van zadelpijn. Bij sommigen is dit zelfs zo erg, dat ze het fietsen voorgoed voor gezien houden. Dat is jammer, want zadelpijn is niet nodig. Met onze zadelmeting kan de optimale zadelbreedte berekend worden. Dit unieke concept heeft zich de afgelopen jaren bewezen en intussen is het bijna ondenkbaar om zonder meting een goed zadel aan te schaffen. Daarmee voorkom je zadelpijn, ook bij lange ritten.

De zadelmeting meet de afstand tussen de twee zitbeenderen. Dat zijn de twee onderste botten van je bekken. Om geen zadelpijn te krijgen, is het belangrijk dat het zadel zodanig is afgesteld dat je precies op deze twee botten zit. De druk zit dan op de juiste plek en omliggende zenuwen en pezen worden dan niet belast. Is het zadel te smal, te zacht of te hard dan kunnen deze afknellen en dat veroorzaakt zadelpijn.

 

 

Hoe werkt een zadelmeting?

Een van onze medewerkers zal je helpen bij de zadelmeting. Je gaat op een krukje zitten. Op dit krukje zit een plaat met ingebouwde sensoren. Door middel van een computermeting wordt de afstand tussen je zitbeenderen opgemeten. Deze gegevens worden weergegeven op een scherm op het krukje. In combinatie met een aantal vragen die de medewerker over jouw fietsgedrag stelt, zoals: de afstanden die je meestal aflegt, jouw zitpositie en eventuele zitproblemen waar je tegenaan loopt, krijg je van hem een advies over welk type zadel en welke maat en hardheid het beste bij jou passen. Het geschikte zadel wordt dan direct door ons op jouw fiets gemonteerd. In het algemeen geldt dat frequente fietsers de meeste baat hebben bij een harder zadel, terwijl iemand die af en toe fietst beter een iets zachter zadel kan nemen. Belangrijk is ook de neus van het zadel. Een verlaagde neus geeft extra comfort en voorkomt hinderlijke druk in het kruis (bij mannen) of rond het schaambeen (bij vrouwen).

 

Omruilgarantie

Na meting en aankoop van een zadel bij Maurix tweewielers bestaat de mogelijkheid om dit zadel twee weken uit te proberen. Dit wel in overleg met een van onze medewerkers. Mocht het zadel na deze twee weken niet aan jouw verwachtingen voldoen, dan is er de mogelijkheid om het zadel om te ruilen of te retourneren. Wij gaan voor 100% tevredenheidsgarantie.


Terug
Deel het met uw vrienden!

Openingstijden

Maandag:  Gesloten
Dinsdag:  9 uur tot 18.00 uur
Woensdag:  9 uur tot 18.00 uur
Donderdag:  9 uur tot 18.00 uur
Vrijdag:  9 uur tot 18.00 uur
Zaterdag:  9 uur tot 16.00 uur
Zondag:  Gesloten


Contactgegevens

Facebook